Cladirea a fost construita in anul 1910 si functioneaza in regim hotelier din anul 1936 .
In  perioada 2000 – 2003 cladirea a fost expertiza din punct de vedere al rezistentei si renovata in intregime .  Pe baza raportului de expertiza  s-au efectuat consolidari ale structurii de rezistenta . Referitor la tencuieli acestea au fost decapate si refacute in intregime atat in exterior ( cu tehnologie Knauff ) cat si in interior . Peretii exteriori in vecinatatea Bv. Republicii au fost placati la nivelul parterului. Vopsele utilizate sunt vopsele lavabile . Terasa semirotunda a fost imbracata in perete cortina cu geamuri termopan . Liftul ce deserveste corpul  cladirii este lift de import marca TISSEN  din Germania , montat in anul 2003.
          Grupurile sanitare au fost renovate in intregime prin placarea pardoselilor cu gresie , respectiv peretii prin placare cu faianta , materiale de provenienta SPANIA.
          Casa scarii a fost decapata si placata cu gresie ,  imbinata cu elemente metalice pentru décor si rezistenta .
          Invelitoarea a fost reconditionata in intregime in asa fel ca nu exista infiltratii de apa.

STAREA INSTALATIILOR .

Instalatiile electrice , sanitare , canalizare au fost refacute in intregime. Fiecare camera dispune de grup sanitar  propriu echipat cu chiuveta,  cabina dus – apa calda, apa rece,  scoica WC, accesorii de baie, etc. De asemenea s-a construit  instalatia pentru centrala telefonica,  instalatia retea de cablu TV  si achizitionat o centrala telefonica marca Siemens  , in asa fel incat fiecare camera este dotata cu telefoane cu acces la convorbiri  nationale si internationale, inclusiv minibaruri.